Региона

Информационна среща на Община Шумен и Национален фонд „Култура“

Заместник-кметът по образование и култура проф. д-р Светла Станкова и изпълнителният директор на Националния фонд „Култура“ Сава Драгунчев се срещнаха с представители на културни институти, читалища, неправителствени организации и творци от област Шумен.
Информационната среща се проведе в залата на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“, а поводът беше обсъждане на възможностите за кандидатстване  и  финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост /ПВУ/. Специалистите от фонда разясниха условия и важни моменти при кандидатстване по  проекта, по който ще постъпят близо 80 милиона лева в следващите 3 години.
Възможността за финансиране по програма „Ново поколение местни политики за култура“ се отнася както за големи, така и за малки общини. Финансирането за големи общини е за суми до 2 млн. лв. с 50% съфинансиране, а за малки общини за суми до 200 хил. лв. с 25% съфинансиране.
Информационната среща беше предхождана от работна среща в Община Шумен, на която присъстваха още и председателят на постоянната комисия на Общинския съвет по култура, културно историческо наследство, туризъм, интеграционна политика, вероизповедания и медийна политика Венцислав Венков, както и представители на общините Каспичан, Велики Преслав и Нови пазар.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest