Информационна инициатива по Комуникационната стратегия на България за ЕС се проведе в село Гомотарци

Заместник областният управител Лъчезар Попиванов откри информационна инициатива, свързана с популяризиране на европейското културно многообразие в село Гомотарци, община Видин.

Попиванов поздрави присъстващите и отбеляза, че днешната среща е част от проявите за честване на богатото и разнообразно културно наследство на Европейския съюз и има за цел да популяризира съвременното европейско изкуство и мястото, което българската култура заема на европейската сцена. Експерт от Областна администрация Видин направи презентация за културното многообразие на Европейския съюз.

Най-малките самодейци към Народно читалище „Просвета-1928 г.“, село Гомотарци представиха интересна програма от стихове и песни. На вниманието на всички бе представена кулинарна изложба на местни ястия.

Проведената информационна инициатива се организира от Областна администрация Видин, в рамките на Приоритет 2 от работната програма на Комуникационната стратегия : „Живото културно наследство на Европа: Европейски съюз – културно многообразие и етническа толерантност, приносът на Република България към европейските ценности“.

Pin It on Pinterest