Има ли Бог чувство за хумор?

Близо две седмици след премиерата на комедията „Бог“ на режисьора Веселин Петров и трупата на ДТ „Стефан Киров“ – Сливен, спектакълът ще гостува в Габрово.

Представлението, което е по пиесата на Уди Алън, ще се състои на 3 октомври от 19.00 часа на сцената на габровския театър.

Сценографията и костюмите са дело на Михаела Добрева, композитор е Георги Атанасов, а фотограф – Мария Павлова. Преводът на пиесата е направен от Теодор Михайлов, а текстът е подготвен от Иван Димитров.

В ролите ще видим почти целия състав на сливенския театър: Ивайло Гандев, Димитър Марков, Августин Демерджиев, Кирил Недков, Анета Иванова, Деница Петкова, Йордан Върбанов, Самуела-Ивана Церовска и Вяра Начева.

Режисьорът споделя, че персонажите в текста са създадени от Уди Алън, но в същото време авторът задава въпроса дали ние, хората не сме написани от някой друг. Това питане на автора на пиесата, режисьорът избира да противопостави на идеята, че човек сам е господар на волята си. Зрителите ще се изправят на пръв поглед пред строго философски въпроси, но всъщност обилно поляти с големи дози хумор, сервирани от основните герои, облечени като клоуни.

Постановката „Бог“ е комедия на абсурда, в която са вплетени философските търсения за съществуването на човека и присъствието на бога, скептичната рефлексия дали въобще има бог и шеговитото намигване „а ако има, има ли Той чувство за хумор?“. Спектакълът е критичен поглед към човека и способността му да бъде социално ангажиран. Философски настроените зрители ще открият и трагични нюанси, но тази пъстра палитра от чувства, емоции и състояния е характерна за автор и творец като Уди Алън. Той е добре познат на публиката по цял свят като режисьор, актьор, сценарист, драматург, писател и музикант. Негови са думите: „Ако искате да развеселите Господ, разкажете му за своите планове.“

Ако е рекъл Бог, ще впишите в плановете си постановката „Бог“ на режисьора Веселин Петров и актьорите от Сливенския драматичен театър – четвъртък, 3 октомври, 19.00 часа, сцената на ДТ „Рачо Стоянов“.

Билети за представлението може да закупите от касата на театъра, всички каси ИзиПей/EasyPay в страната.

Pin It on Pinterest