Художникът Атанас Владимиров беше отличен със златна значка "Русе"

Днес директорът на дирекция г-жа Ирена Петрова връчи златна значка „Русе“ на художника Атанас Владимиров по случай неговата 70-та годишнина и за значителния му принос към изкуството.
Събитието се състоя по време на откриване на изложбата „Живопис, графика, пластика“ на Атанас Владимиров на ул. „Борисова“ 6, на което присъстваха г-н Пламен Нунев – народен представител от ПП ГЕРБ, който поздрави художника и му пожела да е здрав и да продължава да радва всички, които го обичат с изкуството си , г-н Светлин Савов – кметски наместник на кв. Долапите, г-жа Велизара Пенчева – председател на Общото събрание на РУ „Ангел Кънчев“, водещ на събитието беше журналистът – Александър Недков.
       Г-жа Петрова връчи на г-н Владимиров грамота за високи постижения и заслуги в областта на художественото изкуство и поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов. „Удоволствие е за мен да Ви поздравя по повод организираната от Вас изложба „Живопис, графика, пластика“! Позволете ми да изразя уважението си към таланта и активната Ви дейност през годините. Радвам се, че ценителите на изобразителното изкуство в Русе ще имат възможност да се докоснат до творбите Ви. Убеден съм, че те ще предизвикат възхищение в любителите на живописта и акварела“, се казва в поздравителния адрес от г-н Стоилов към художника.
       Атанас Владимиров благодари за вниманието и оказаната чест.       Самостоятелните му изложби са вече в рамките на три десетилетия, започнали от 1990 година. Само в Русе те са над десет, подреждал е платната си и в Силистра, Котел, Жеравна, както и в София. Владимиров участва в есенния салон в София пет пъти, в конкурс „Балабановата къща” в Пловдив и в Мелник.
       През 1997 г. излага свои живописни работи в Париж – Сент Уан. Негови творби се намират в Националната художествена галерия в София и в Художествените галерии на Русе, Разград и Жеравна. Картини на автора притежават частни колекционери във Франция, Германия, Полша, Нова Зеландия.

Pin It on Pinterest