Хари Теохарис: Очаквайте много гръцки туристи за Великден

60 хиляди гърци са посетили София през 2019 година

Очаквайте много гръцки туристи за Великден, каза министърът на туризма на Гърция Хари Теохарис по време на среща със  столичния кмет Йорданка Фандъкова. Гърците харесват София и обичат да посрещат християнските празници в българската столица. Министър Хари Теохарис даде висока оценка на конгресния туризъм в София и изрази желание за активно сътрудничество в областта на туризма между Атина, Солун и София.

60 хиляди гръцки туристи са посетили София през миналата година, като за последните три години броят им се увеличил с 33 процента, стана ясно още по време на срещата.  

София е древен град и през последните години работим активно за  разкриване и експониране на културно- историческото наследство. Градът ни има потенциал да развива както делови туризъм, така също културен и религиозен, посочи Фандъкова. Столичният кмет припомни още, че София разполага  с голям брой култури обекти и градът е сцена на много културни прояви, част от които международни. София разполага и с добра инфраструктура от места за настаняване и ресторанти, а в момента се изграждат и нови хотели от висок клас.

По време на срещата бе обсъдено и разработването на общи туристически продукти и общи туристически маршрути между  София и Атина, които да се насочени към гости от далечни региони. 

Pin It on Pinterest