Грийн рок фест в Русе се отменя в съответствие със заповедта на МЗ

Община Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“ уведомяват русенци, че „Грийн рок фест 2021“, чието провеждане бе планирано за 11 и 12 септември, се отменя в съответствие с вчерашната заповед на здравния министър. Тя предвижда забрана за провеждане на всички масови мероприятия на открито, като в обсега на ограниченията попадат концерти и музикални фестивали, свързани със събиране на едно място на хора от различни области на страната и държави от света и висока концентрация на хора на ограничена площ. 

        Грийн рок фест е сред емблематичните събития за Русе и събира музиканти и любители на рок музиката от България и чужбина. През годините то се утвърди като едно от малкото събития, на които млади изпълнители имат възможността да представят своята музика, и привлече световни и български звезди. Рок фестът създаде условия почитателите на музиката да съпреживеят позитивни емоции, обединени под мотото „Да пазим природата чиста“. 

        Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Сдружение „Грийн рок фест“ се обединиха в разбирането, че основен приоритет са здравето и животът на хората в усложнената епидемична обстановка.

Pin It on Pinterest