Глоби на стойност над 7280 лева наложи СЗ „КООРС“ през изминалия месец

Глоби на обща стойност 7280 лв. са наложили през месец септември контрольорите от СЗ „КООРС“, отчитат от звеното.

Съставени са 272 фиша на стойност 6820 лв. за констатирани нарушения по наредби на Общински съвет – Русе и Закона за движението по пътищата.

Издадени са 10 Наказателни постановления на стойност 460 лв. От наложените глоби в общинската хазна вече са постъпили над 5000 лв.

През отчетния период служителите на СЗ „КООРС“ са охранявали 29 обекта на територията на Община Русе и заедно със служители на ОДМВР – Русе са участвали в съвместна дейност по опазване на обществения ред при провеждане на 15 общоградски събития.

Мотопатрулите на специализираното звено са охранявали вилните зони с автомобили с повишена проходимост. Те са работили в смесени екипи със служители на Първо и Второ РУ „Полиция”, ПУ „Чародейка” и ПУ „Мартен”. Извършвани са ежедневно проверки на съмнителни лица и автомобили, движещи се във вилните зони. Всеки ден са правени обходи на бившето сметище в кв. „Средна кула“, с цел предотвратяване изхвърлянето на отпадъци.

Изградената система за видеонаблюдение обхваща 253 камери, чрез които се осъществява денонощен контрол на ключови места на територията на Община Русе.

Pin It on Pinterest