Региона

Главният архитект на Грьонинген ще представи във Варна добри практики за оползотворяване на морския бряг

Презентацията е в рамките на проекта „Форум за Варна 2024 – добрите примери”, подкрепен от фонд „Култура“ към Община Варна


Главният архитект на нидерландския град Грьонинген Михийл ван Дрийш ще участва във Варна в публична презентация на тема „Качествено оползотворяване на морския бряг”. Събитието е в рамките на второто издание на проект „Форум за Варна 2024 – добрите примери”, подкрепен от фонд „Култура“ към Община Варна. Ван Дрийш ще сподели с варненската публика своя опит по примера на други морски градове по света.

Михийл ван Дрийш е ландшафтен архитект и участва в разнообразни проекти, които изследват различни проблеми, предизвикани от климатичните промени. Във Варна той ще представи своята визия за това как може да бъде постигнат синхрон между прилагането на местни политики и планирането на устойчиво бъдеще.

Проектът „Форум за Варна 2024 – добрите примери” се осъществява от сдружение “Пространствата на Варна” в партньорство със Съюз на урбанистите в България. 

Презентацията ще се проведе на 12 юли от 19:00 ч. в Кампус 90, бул. “Цар Освободител” 90. Публичната презентация, както и въпросите и отговорите към нея, ще бъдат на английски език.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest