Региона

Гласувайте за награда на публиката в литературния конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”

 „Алеф” очаква вота на читателите в единадесетата творческа надпревара за ученици

Номинираните разкази в Единадесетия международен литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” вече са достъпни за гласуване, съобщиха организаторите.

Истории  за съдбоносните години на Холокоста, за страха и за надеждата, за спасяването на човешкия живот разказаха общо 99 млади автори от България, които участват в две от категориите на конкурса – за художествен разказ и за видео разказ. От тях 94 са написали художествени разкази. През миналата седмица журито оповести своите номинации, от които ще бъдат излъчени крайните победители. Отличените художествени разкази могат да се състезават за наградата на публиката.

Номинираните разкази вече са публикувани в сайта на „Алеф” – http://alef-bg.org/. Читателският вот ще определи носителя на наградата на публиката, която ще бъде връчена за трети път в историята на надпреварата. Разказът, събрал най-много гласове, ще донесе на автора си сумата от 500 лева, осигурена от Министерството на културата.

Своите фаворити за читателската награда можете да подкрепите чрез гласуване под съответния разказ, следвайки линка:

https://alef-bg.org/bg/category/contest-2024/номинирани-разкази-2024

Гласуването ще приключи на 30 април 2024 година.

Изборът на читателската аудитория ще бъде съобщен на церемонията по награждаване на 1 юни 2024 година в Бургас.

Наградата на публиката бе учредена през 2022 г. Неин първи носител стана Даница Костова от Варна, получила най-много гласове – 891, от общо 4000 гласували. През 2023 г. творбите на 20-те номинирани млади български автори събраха общо 7500 вота. Наградата си поделиха Симеон Добрев от ППМГ “Академик Никола Обрешков“ – Бургас  и Георги Дичков от Езикова гимназия „Христо Ботев” – Кърджали, получили равен най-голям брой гласове. И за двамата автори броячът посочи по 939 гласа.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest