Региона

Георгиев: Терзиев да дойде на място да дебатираме, а не да дава съвети на хората с постове във Фейсбук

Намираме се в безпрецедентна ситуация.

Заради това, че сме толкова близо да местните избори, колегите си правят някакви тънки сметки, така че да блокират София, за да могат хората да се ядосат на нас и да подкрепят тях. Изцяло политически са мотивите да не се подкрепи столичният бюджет. Конкретни забележки липсват, това са общи приказки, които ги слушаме всяка година“. Това каза пред БНР председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. „Няма да участвам в този политически фарс. За пръв път София е изправена пред факта, да остане без годишен бюджет. Продължавам да търся здрав разум. Парадоксът е, че от ДБ подкрепиха бюджета за София в парламента, а в СОС – не. Какво се е променило от 25-и май, когато колегите бяха съгласни с инвестиционната политика? Поканих Васил Терзиев да седнем като мъже и да проведем сериозен дебат, да каже „това не е наред“ а не да си пишем статуси във Фейсбук и да призовава гражданите да ходят и да питат. Да заповяда на място. Твърди, че бюджетът бил изготвен само от администрацията. Бюджетът се подготвя от кмета и нейния екип. Не знам какво още е необходимо. Това са общи приказки на принципа „много исках, ама нямах желание“. Целта е да се натрие носа на нашата група в СОС преди изборите и да се говори, че не сме приели бюджет“, каза още Георгиев. 

Той подчерта, че отговорното решение е да се подкрепи бюджета на София и призова общинските съветници да не се страхуват от партийните си ръководства, а „да вземат адекватно и отговорно решение“:

„Приемаме бележки, ще се гледат на бюджетна комисия. Да оставим 2200 деца пред заключените врати на новопостроени детски градини и ясли – това не е сериозно. Да оставим града разкопан, да оставим четирите общински театъра – техните служители и артистите – при положение, че имаме пари в бюджета за увеличение, да не им бъде дадено такова. Наред с това и от двата съюза на работодателите в образованието ни сезират с притеснения за, чисто организационното от тяхна страна, увеличение на учителските заплати. Решението е необходимо. Парите ги има, Държавният бюджет е ясен, но това допълнително ги натоварва с определени задължения по отношение на увеличението. … Гражданите ще накажат всяко едно безотговорно отношение към града“.   

Георги Георгиев подчерта, че търси подкрепа от човек на човек: „Мирните преговори продължават, за да намерим здравия разум. Декларирана политическа подкрепа засега нямаме“.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest