Региона

Георги Георгиев: София има бюджет!

Най-трудното решение и най-тежките преговори този мандат.

Уви, наближаващите избори ни изправиха пред безпрецедентна опасност, но благодаря на всички колеги, които гласуваха бюджета, за подкрепата и отговорното отношение към хората.

Въпреки политическия инат на колегите от Демократична България и БСП, днес бюджет 2023 беше приет с гласовете на ГЕРБ-СДС, “Патриоти за София” и Пеню Пенев от ДБ.

✅ Успяхме да спасим проектите за 100 километра канализация, така че да не спрем работа и София да не остане разкопана през зимата.

✅ Успяхме да обезпечим издръжката на новите сгради на детските градини и ясли, където ще учат още 2200 от децата на столицата.

✅ Успяхме да гарантираме увеличението на заплатите на софийските учители и артисти.

⚠️ Никога досега не съм водил по-тежки преговори. И за първи път станах свидетел на такъв политически натиск на колеги от други партии, които ми казват, че лично биха подкрепили бюджета, но имат партийно решение. Като млад човек за пореден път съм отвратен от политическите драми и игри, но благодаря на всички, които постъпиха отговорно и подкрепиха бюджета на града.

☑️ Изборите идват и отминават. София трябва да съществува, да расте и да не старее, да се развива благодарение на инвестиции и отговорно отношение, защото гражданите го заслужават.

❗️ Ако някой е тръгнал да става кмет на София и твърди, че бюджетът не е важен и може да почака – аз го съветвам да се връща по-бързо, защото това няма да бъде толерирано и възприето от никого.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest