Региона

Гастрономията като културна комуникация: Международен симпозиум “Храни, наследство и културна дипломация” се проведе в Казанлък

Международният симпозиум “Храни, наследство и културна дипломация: Ролята на гастрономията в съвременния туризъм“ даде възможност на всички присъстващи да изследват как храната може да бьде не само удоволствие за сетивата, но и инструмент за дипломация, мост между култури и ключов фактори в сьвременния туризьм.

Събитието се проведе в културен център “Алиолува къща ” в Казанлък и жители и гости на града имаха възможност да чуят лекции от водещи български и японски учени, включително проф. Хиро Такахаши- изтъкнат японски учен и преподавател в Софийски университет “Св. Климент Охридски” и доц. д-р Мария Йотова- преподавател в престижния университет в Киото-Япония.

Техните презентации разгледаха как храната служи като инструмент за културен обмен и икономическо развитие.

В рамките на форума представители на японските компании Kikkoman и Choya представиха съвременните тенденции в гастрономията.

На събитието бяха представени и български производители.

Заместник-кметът на Община Казанлък доц. д-р Аксения Тилева поздрави участниците и гостите на симпозиума от името на кмета Галина Стоянова.

Провеждането на международния форум в Казанлък доказа, е диалогът между различни култури изгражда мостове на сътрудничество и международно приятелство.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest