Габрово посреща 16 отбора от България в състезание по безопасност на движението

Шестнадесет отбора, победители в областните кръгове на състезанието по Безопасност на движението по пътищата, ще гостуват в Габрово по време на националния кръг на състезанието.

В събота и неделя те ще се борят за първото място в два кръга – писмен и практически, а победител ще стане отборът, който събере най-много точки.

Състезанието ще се открие утре, 5 юни, в 10.30 часа в двора на НУ „Васил Левски“. Тогава ще се проведе писмената част, а колоездачите ще имат възможност и да преминат пробно през трасето с препятствия. В неделя отборите ще се състезават на велосипеди и ще бъде наградено училището, което се е представило най-добре.

В събота след обяд отборите ще разгледат Дома на хумора, Интерактивния музей на индустрията и Националния музей на образованието.

Градът ни е домакин на състезанието по Безопасност на движението по пътищата за възрастова група 5-7 клас, а Област Габрово се представя от отбора на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“.

Отборът на ПТГ „Никола Василиади“ ще представи Област Габрово на националния кръг в Русе, където ще се проведе състезанието за възрастова група 8-10 клас.

Pin It on Pinterest