Региона

Футболен турнир за деца ще се проведе в Скутаре

Футболен турнир за деца от 1 до 4 клас ще се проведе в Скутаре на 18 май тази година.

Съревнованието се превърна в ежегодно и представлява огромен интерес за всички училища на територията на Община Марица.

„В този турнир няма класиране. Всеки отбор получава купа за участие, а всяко дете – медал. Целта е популяризиране на спорта и активното участие на повече подрастващи“, коментира организаторът на футболния турнир Николай Нейчев. Той допълни, че домакин е ФК „Скутаре“, а съревнованията са организирани от Община Марица и се провеждат под патронажа на кмета Димитър Иванов.

„От ФК „Скутаре“ винаги са били гостоприемни домакини и са помагали за организираните от Община Марица спортни прояви. Успехите на подрастващите се дължат до голяма степен и на спортните бази, с които разполагат населените места в общината. На тях се радват малки и големи състезатели, които редовно тренират и постигат добри спортни постижения. Само преди три седмици кметът Димитър Иванов и председателят на БФС Георги Иванов откриха нов футболен терен в Труд, изграден по програмата на УЕФА „Хеттрик V“. Това е поредната подкрепа към спорта и развитието на децата, която Димитър Иванов ни оказва“, сподели Николай Нейчев. Той припомни, че игрището е със специална настилка и отговаря на всички европейски изисквания. Организаторът изрази и гордостта на ръководството на Община Марица, че в националния отбор на страната 22 от момичетата са членове на футболен клуб „Пълдин“.

Миналата година в съревнованията са участвали деца от Труд, Скутаре, Маноле, Рогош, Войводиново, Граф Игнатиево, Строево, Царацово и Калековец. „Надяваме се тази година да се включат максимален брой училища и да се получи един страхотен празник“, коментира организаторът на турнира Николай Нейчев.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest