Фотоизложба, посветена на почетните граждани бе открита в Благоевград

Фотоизложба, посветена на почетните граждани бе открита в Благоевград. Експозицията е подредена в Регионален исторически музей – Благоевград и може  да бъде видяна до края на месец юли.

Идеята се реализира от обществения посредник на Благоевград доц. д-р Валентин Василев, със съдействието на Община Благоевград, Общински съвет и Детски парламент.

   Присъстващите бяха поздравени от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Таскови доц. д-р Валентин Василев.

   „Искам да благодаря на обществения посредник , че пое тази инициатива и осъществи съвместно с детския парламент на Благоевград. Благодаря, едно огромно благодаря на всички почетни граждани! Благодаря за това, че сте градили този град, за това че сте личности от които се учим и нашите деца трябва да се учат.“, каза Христина Шопова.

  В знак на признателност за отличната съвместна работа доц. д-р Валентин Василев връчи почетен плакет за кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и Радослав Таскков, както и на Детския парламент.

  В експозицията са включени 39 фотокомпозииции.    Чрез тях присъстващите могат да се  запознаят с видните граждани, допринесли за развитието на Благоевград и утвърждаването му като културен и образователен център.

Pin It on Pinterest