Финансовата комисия одобри изграждане на фотоволтаична система в ДКЦ 12 – София

Финансовата комисия към Столичния общински съвет днес одобри предложението Диагностично-консултативен център №12 да изгради собствена фотоволтаична система.

Докладът е внесен от общинските съветници д-р Антон Койчев и д-р Веселин Милев, и от зам.-кмета по направление „Финанси и здравеопазване“ Дончо Барбалов.

Вносителите подкрепят инициативата на ръководството на ДКЦ 12 да изгради фотоволтаична система в сградата на поликлиниката, която се намира на в район „Люлин“ ул. „Кореняк“ №17. Финансирането, в размер до 60 000 лв. с ДДС, ще е със собствени средства на дружеството.

Основен мотив за предложението е значителното увеличение на цената на електроенергията, което за последните 6 месеца достигна 70%. За да се осигури намаляване на разходите за ток в ДКЦ 12, е необходимо да се инвестира в оборудване и изграждане на трифазна фотоволтаична система. Тя ще покрива собствените нужди на поликлиниката и ще отдава излишната енергия в електромрежата.

Към заявлението на управителя на ДКЦ 12 д-р Васил Василев са приложени три оферти за изграждане на фотоволтаична система. Закупуването ще се извърши при спазване на Закона за обществените поръчки.

СОС ще обсъди доклада с предложението на предстоящата сесия в четвъртък.

В края на 2021 г., Столичният общински съвет одобри подобен проект за изграждане на собствена фотоволтаична система и в друга общинска поликлиника в София – ДКЦ 22 в кв. „Гео Милев“.

Pin It on Pinterest