Финализиран бе инфраструктурен проект в ловешкия квартал „Дикисана“

Поредният проект за подобряване на инфраструктурата на Ловеч бе финализиран на 14 октомври в кв. „Дикисана“.

През последните три години са реновирани общо 13 улици, като през настоящата година са ремонтирани ул. „Чаталджа“, „Тракийска“, „Осъмски юнак“ и „Княз Александър Батенберг“ – север.

Това, което правим, е за един по-добър живот на жителите на квартала, каза кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя припомни, че тази година общината инвестира над 4 млн. лева в инфраструктура, като голямата част от тези средства са държавни.

След като отбеляза какво е свършено в кв. „Гозница“ и по улиците „Осъмска“ и „Крайречна“, кметът на Ловеч съобщи, че в момента върви подмяната на ВиК мрежата в кв. „Младост“ за 811 000 лева, а догодина ще се премине и към ремонт на пътната инфраструктура.

Днес в квартала дойдоха зам.-кметовете Цветан Георгиев, Венцислав Христов и Даниел Колев, главният архитект на общината арх. Минчо Петков, Венцислав Дилков от фирмата на изпълнителя и други.

Ставрофорен иконом Любомир Казашки отслужи благослов, молитва за здраве и напръска със свещена вода присъстващите гости и граждани.

Ремонтът е от изключителна важност, тъй като улиците в квартала обслужват основно жилищни имоти, но осигуряват и връзка с Езиковата гимназия и едно лечебно заведение.

Само в четирите улици са положени 4100 кв. метра асфалтови настилки с ширина от 5,6 и 8 метра, както и 2 676 кв. метра тротоари с бетонови плочи. Към всички имоти са осигурени подходи с понижен бордюр и е поставена 687 метра нова кабелна мрежа. Премахнати са незаконните гаражи на ул. „Ал. Батенберг“ и беше освободено пътното платно, което преди беше буквално затворено. Изградени са нови „джобове“ с размери за разполагане на един или повече контейнери за отпадъци.

Уличните кръстовища са реконструирани, като бордюрите са понижени, поставени са тактилни плочи на рампите за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания. Новите настилки подобряват значително отводняването на улиците, изградени са 10 дъждоприемни шахти, а съществуващите са почистени. Монтирана е нова вертикална сигнализация и е положена нова хоризонтална маркировка. Общата стойност на ремонта на тези улици е 870 714 лева с ДДС. Общата сума за квартала е близо 2 млн. и 800 хил. лева.

Пълен запис може да се види на долните линкове.

https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official
https://www.facebook.com/lovech.municipality

Pin It on Pinterest