Фестивалът „Здравей, Здраве!“ се провежда за четвърта година във Видин

Заместник-кметът на Общината Борислава Борисова поздрави от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име организаторите и участниците в събитието, което си поставя за цел да популяризира здравословния начин на живот.

Тя приветства и видинските граждани, събрали се в залата на Драматичния театър, за да слушат интересните лекции, включени в програмата на фестивала. „От самото начало Общината подкрепя изцяло този полезен форум, който популяризира здравословния и духовен начин на живот. Искам да пожелая на всички участници ползотворно представяне и сърдечен прием от видинската публика“, каза Борислава Борисова, като призова нашите съграждани да посетят както лекциите, така също ателиетата и традиционния базар. „Позволете ми да обявя фестивала „Здравей, Здраве“ за открит! Пазете се и бъдете здрави! На „добър час“!“, пожела заместник-кметът.

         След официалното откриване започна и първата лекция за деня. Авторът на сайта „Здрав живот“ Калоян Гичев сподели с публиката своя 20-годишен опит в здравословното хранене. Беседите ще продължат през целия ден. От 10:30 ч. до 11:20 ч. бе лекцията на родовия терапевт Аида Марковска на тема „Здравето в светлината на рода и родовата памет. Как да се справим с родовите травми?“. От 11:30 ч. до 12:00 ч. Благовеста Владимирова разказва за българските народни шевици и техните послания. На следващо място в програмата, от 12:00 ч. до 12:30 ч., е представянето на филма „Монахът-лечител“ на проф. д-р Александър Илиев, специалист по Тибетска традиционна медицина. От 12:30 до 13:30 ч. известният дизайнер Иван Донев ще говори за връзката между дрехите и здравето. От 13:45 ч. до 14:30 ч. председателят на Общинския съвет по наркотични вещества Лора Стоянова ще разкрие тайните на хипнотерапията. Как ни помага астрологията и защо можем да й се доверим – отговор на тези въпроси ще даде Христо Воденичарски, от 14:45 до 15:30 ч. Следва лекцията на Теодор Николов „Карма и прераждане“, която ще бъде от 15:45 ч. до 16:45 ч. Изключително любопитна е и последната тема, включена в програмата на фестивала – „Чиста пшеница. ГМО култури. Нанотехнологии“, по която от 17:00 ч. до 17:45 ч. агрономът Иван Попов ще представи полезна информация и съвети.

         Освен разнообразните лекции, „Здравей, Здраве!“ дава възможност на видинчани да участват в различни ателиета по лечебни практики – Боуен терапия, рейки, йога и компютърна диагностика. А в коридорите на Драматичния театър е разположен базарът, който още от първото издание на фестивала се превърна в очаквана част от събитието. И тази година посетителите могат да открият разнообразни биопродукти, хранителни добавки, напитки, козметика, билкови извлеци и други.

Входът за фестивала е свободен. Организаторите призовават за спазване на противоепидемичните мерки – дистанция, носене на маски и сядане в залата само на обозначените места.

Pin It on Pinterest