Региона

Фестивалът на занаятите и изкуствата‘2024 – Ден Втори

И днес на сцената на площад „Свобода“ оживяват български традиционни занаяти и приложни изкуства като част от богатата палитра, включена във Фестивала на занаятите и изкуствата в Добрич.

Над 60 изложители от цялата страна имат удоволствието да покажат и демонстрират българските занаяти, съхранени през вековете и предавани от баща на син. Събитието е съпроводена и от богата музикална програма на талантливите деца на добруджанския град.

И ако се замислите, едва ли има по – подходящо място за българската народност от столицата на Добруджа – Добрич, град едновременно старинен и младежки, възпят в творчеството на недостижимите Дора Габе и Йордан Йовков.

Очакваме Ви на сцената на Площад „Свобода“ за да усетите българското и да намерите нещо свое. Майсторите с вълнение споделят наученото и са готови да го предадат на идните поколения.

Фестивалът продължава и утре! Ето програмата за утрешния ден.    

8 юни

10.00 – 19.00 ч.

Изложение на художествени и традиционни занаяти, приложни и изобразителни изкуства, работилница за млади таланти

11.20 – 13.15 ч.

Концерт на Фолклорен танцов клуб  ,,Добруджанци”, град Добрич с ръководител Петър Свиленов, Певческа група ,,Огърлица” с ръководител Катя Грекова, народната певица Катя Грекова, град Добрич, Смесен хор „Добрич” при НЧ „Йордан Йовков – 1870 г.”, град  Добрич с диригент Николай Нейчев, на рояла Галина Гешева, Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа” с гл. худ. р-л Стоян Господинов

Специален гост: народната певица Галина Дурмушлийска

Организатор: Фондация „Добруджа – история, традиции, култура” с партньорството на Община град Добрич

fdhtc.bg@gmail.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest