Един нов случай на COVID-19 в област Русе

По данни на Регионалната здравна инспекция само един нов случай на COVID-19 е установен за последното денонощие в региона и по-точно в община Русе.

Това обаче е на база много по-малко направените PCR тестове през почивните дни както в страната, така и в областта, защото по-голямата част от лабораториите не работят. Така от началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в област Русе станаха 6225, като към момента активните случаи са 1725. По последни данни към момента общо 478 души се намират на лечение в болниците от региона, като 40 от тях са в реанимация.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 22-ма души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха вече 4221. Вчера са починали още трима мъже и две жени с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 279, от които 163 мъже и 116 жени на възраст между 27 и 98 години.

По-късно през деня очаквайте информация и за разпространението на заболяването през изминалата седмица.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest