Региона

Двудневен празник за Деня на детето в Градския парк в петък и събота

Община Разград и ЦПЛР Център за работа с деца организират двудневен празничен детски фестивал „Шарената въртележка”, посветен на Първи юни – Денят на детето. Той ще се проведе в Градския парк в петък и събота, 31 май и 1 юни. Там ще бъде монтиран символът на фестивала – шарена въртележка, и през двата дни ще има и други атракциони срещу символично заплащане, както и още изненади за децата на Разград. 

Програмата на празничния фестивал започва с едно от отложените от 9 май заради лошото време събития, посветени на Деня на Европа и организирани от Областния информационен център. В 14,30 ч. на 31 май от Градския парк към Археологическия резерват „Абритус”тръгва Колоездачната обиколка на обекти, изградени или реновинари по европроекти. Всички завършили пробега получават фланелки с логото на ОИЦ, както и талончетаза томбола, която ще се тегли в 15,15 ч. след финала на велообиколката в парка. Сред наградите са три маркови български велосипеда, аксесоари и принадлежности за велосипеди. В обиколката могат да участват всички жители и гости на Разград без ограничения на възрастта. 

В 16,00 ч. в петък в алеите в парка отварят работилничкина основните училища в Разград, на които ще бъдат представени различни дейности, с които се обучават техните възпитаници. 

В 16,45 ч. по главната алея на парка, откъм ул. „Паркова”, започва шествие на детските градини в общината. Всяка група ще бъде водена от две деца, облечени като приказни герои. Финалът на шествието е на сцена „Ронда”, където в 17,00 ч. започва концерт на предучилищното образование. 

Първите часове на Деня на детето 1 юни са посветени на домашните любимци. Под общ надслов „Забавен ден с моя домашен любимец” в 10,00 ч. ще бъде открита изложба на домашни любимци, ще бъдат представени демонстрации с обучено куче, а Приютът за бездомни животни и скитащи кучета-Разград ще представи своята кампания „Осинови приятел”. За участие в изложбата на домашни любимци е необходимо предварително записване до 31 май в ЦРД или на тел. 0878 542810.

В 15,00 ч. на 1 юни децата ще могат да се включат в работилничка „Забавно люто с академия „1, 2, 3 старт”, а в 15,30 ч. започва второто отложено събитие от „Дни на Европа” – конкурс за рисунката на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”. Участниците в конкурса ще бъдат разпределени в три възрастови групи – до 7 години, 1-4 клас и 5-7 клас. 30 минути преди началото на събитието ръководителите на групи от училища и школи трябва да представят списъци по образец с имената на участниците, а индивидуалните участници се записват на място при организаторите от ОИЦ. Наградите за победителите са пособия за рисуване, те ще бъдат обявени и връчени в 16,30 ч. Всички участници ще получат брандирани тениски или шапки.

В 17,00 ч. на сцена Ронда започва церемонията по обявяване на Годишните награди на ЦПЛР Център за работа с деца и концерт на възпитаници на ЦРД.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest