Двама души са настанени във временния приют в кв. „Калкас“ – Перник

Приютът, приема хората без дом от началото на месец ноември и те ще могат да прекарат студените месеци в него.

Подготвено за подписване е и споразумение за сътрудничество между Община Перник, МВР, Дирекция „Социално подпомагане“, МБАЛ „Рахила Ангелова“ и Центъра за спешна медицинска помощ, които ще работят заедно за осигуряване на достъп до приюта на хората, които нямат подслон.
„На всички потребители е осигурена топла храна от домашния социален патронаж. Преди да бъде настанено в приюта към всяко лице ще се прилагат необходимите противоепидемични мерки“, каза директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ д-р Татяна Вангелова. Тя добави,че всяка зима в помещенията с капацитет до 10 лица ще бъдат настанявани хора, които няма къде да се подслонят. „При необходимост лицата ще бъдат настанени в отделно помещение и ще уведомим РЗИ.Всички помещения се дезинфекцират периодично, а за персонала и потребителите са осигурени лични предпазни средства и бързи антигенни тестове“, коментира Вангелова.
Сигнали за бедстващи хора, които да бъдат настанени във временния приют в кв. „Калкас“ могат да бъдат подавани на телефон 076/684213 /в работно време/, както и на горещия телефон на Община Перник 0889233383.

Pin It on Pinterest