Два нови случая на коронавирус в област Хасково

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети три проби за наличие на коронавирусна инфекция от МБАЛ-Хасково.

Пробите им са изследвани и са отчели отрицателен резултат.

На 29 юли от РЗИ-Хасково бяха взети тридесет и пет проби за наличие на COVID 19. Двадесет и седем от тях бяха взети от Дома за стари хора-Ивайловград, всички са отчели отрицателен резултат. Отрицателни са и трите повторни проби, взети от Дома за възрастни с психични разстройства – с. Радовец. От останалите пет контролни проби – четири са отчели отрицателен резултат и една положителен. Напълно излекувани са две жени на 39 и 62 години и двама мъже на 42 и 48 от община Димитровград. Положителна остава контролната проба на 18-годишното момче от община Ивайловград.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за два нови положителни случая на COVID 19. Мъж на 27 години от община Ивайловград, на който е връчено предписание за поставяне под карантина и контактните му лица са установени и мъж на 30 години от община Димитровград. Той е хоспитализиран в инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково. Контактните му лица са издирени и са им връчени предписание за поставяне под домашна карантина. 

Втори смъртен случай от коронавирусна инфекция е регистриран в област Хасково. Починала е 50-годишната жена от община Тополовград. Жената е била приета на 27 юли в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково с двустранна пневмония. Тя е страдала от високо кръвно налягане и ехинококоза. Изказваме искрени съболезнования на близките и семейството на починалата жена.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково, към момента са 91. От тях шест са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, един в болница извън областта, тридесет и двама на домашно лечение, двама починали и петдесет излекувани. В това число се включват и обявените за последното денонощие четири напълно излекувани, регистрирани 2 нови случая и един починал. Общо под карантина на територията на областта са поставени 274 човека. 

Pin It on Pinterest