Добрият пример!

Пред обновената градска част на ул. „Патриарх Евтимий“ 22 в Свищов възрастна жена засади две борчета, които по нейни думи ѝ е донесъл съсед чак от Балкана.

 Срещнахме се с нея, за да ни разкаже какво я е провокирало да залеси пространството пред жилищния блок, в който живее. Намираме я докато мете листата пред блока. Тя ни посрещна с усмивка, а от нея разбрахме, че е на достолепната възраст от 88 години и се казва Петра Димитрова Кръстева. На въпроса ни какво я е накарало да засажда дръвчета и да полага грижи за околоблоковото пространство тя отвърна: „Аз не мога да стоя и да чакам някой друг. Като виждам, че има много нападали листа взимам драчката и метлата и ги махам, за да ни е хубаво.“. С усмивка тя ни показа засадените от нея други дръвчета и цветя, които на пролет ще цъфнат красиво, а за двете новозасадени борчета сподели, че ще ги украси още за тази Коледа, и отново с думите: „За да ни е хубаво!“. Тя ни разказа, че д-р Христов и други жители от входа също ѝ помагат, и заедно правят всичко това, за да е още по-приятна обстановката пред блока. С пожелания за здраве приключи нашата среща с нея, а добрият пример, който остави в сърцата ни бе поводът да споделим тази история.

От името на Община Свищов изказваме своето възхищение и уважение пред добрия пример, който възрастната жена дава с делата си и приветстваме всяка подобна инициатива на гражданите, които с желание и усърдие полагат грижи за опазване и облагородяване на градската жизнена среда!

Добрият пример може да е всеки един от нас!

Pin It on Pinterest