ДО ДВЕ СЕДМИЦИ ЗАПОЧВА РЕМОНТА НА ПЪТЯ РУСЕ – КУБРАТ

Скоро се очаква да приключи изготвянето на парцеларните планове на лот 1 и 2 от трасето Русе – Бяла и обходния път при град Бяла. Това стана ясно от проведена среща между областния управител Галин Григоров и министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Предстои възлагане на инженеринг за проектиране и изпълнение на работните проекти и съответно строителство на магистралата.

Успоредно с това ще текат и очуждителните процедури. 

Ускоряването на процеса по изграждането на магистралата Григоров отдава и на активността на русенските депутати от различните политически партии, които следят процеса и съдействат за по-ускорено предвижване на проекта, както и неговото включване в приоритетните проекти за страната през следващия програмен период. 

В началото средствата най-вероятно ще бъдат осигурени от държавния бюджет, а след това ще бъдат възстановени по Оперативни програма „Транспорт“.

Според областния управител Галин Григоров забавянето на проекта реално е с година и половина и това се дължи на обжалванията по ОВОС.

До две седмици е предвидено да стартират и дейностите по цялостната рехабилитация на път II-23 Русе – Кубрат. Понастоящем се извършват геодезически заснемания и изготвяне на проект за ремонт на пътя между Борисово и Черешово.

Pin It on Pinterest