Дни преди старта на „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ малчуганите от ДГ №8 „Вечерница“ дадоха добрия пример и почистиха дворното пространство на детското заведение

Екологичен празник в ДГ № 8 „Вечерница“ се проведе вчера в двора на детското заведение.

Събитието бе част от проект „Аз обичам природата“ и кампанията на Община Благоевград „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Зелената инициатива въвежда децата в света на природата като място за игра и им дава знания за редица екологични процеси, случващите в околната среда, както и възпитава децата на отговорност към природата и нейната защита. С подобни събития малчуганите създават навици и ценности, които изграждат едно екосъобразно поведение и действия, допринасящи за съхранение на природата.

С организацията и провеждането на екологичния празник ръководителите на детската градина целят да се повиши екологичната култура на децата в духа на съвременните морални норми, които са естествено вплетени в ежедневния образователно-възпитателен процес в детското заведение.

          Финалът на екологичния празник бе поставен с музикално-танцова програма и бяха пуснати балони с послание „Пазете природата чиста“.

Pin It on Pinterest