Региона

“Дни на иновациите в образованието” гостува в София

Изложението “Дни на иновациите в образованието”, което представя най-новите тенденции в развитието на световното образование гостува в София този четвъртък – 13-ти юни.

Събитието се организира от Център за творческо обучение в партньорство със Столична община и е отворено към представители на детски градини и училища.

Програмата включва две части, като първата се фокусира върху изкуствения интелект в образованието и неговата роля за оптимизиране на административните процеси и учебната среда. Втората част ще разгледа въпросите за социално и емоционално развитие на децата, както и подходите на STEAM обучението.

Център за творческо обучение е водеща организация в областта на образователната трансформация в България и има над 10-годишен опит в сферата на образователните технологии.

Събитието ще се проведе на 13 юни 2024 г. в литературен клуб “Перото” в НДК от 09:15 ч. до 12:30 ч. за детските градини и от 13:00 ч. до 17:00 ч. за училища. Изложението е безплатно и в него могат да участват по двама представители от образователна институция от София град и Софийска област. Необходима е онлайн регистрация за детски градини и за училища.

“Дни на иновациите в образованието” е поредица от информационни събития и срещи с училища и детски градини в България, които се провеждат в партньорството на местните общини и регионални управления по образованието. Досега събитието беше посетено от стотици директори и учители в градовете Пловдив, Добрич, Русе, Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Бургас.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest