Региона

Днес около 18.00 часа в Русе се очаква да пристигнат 1002 ролки за машинния вот 2 в 1 тази неделя

Те ще бъдат докарани при засилени мерки за сигурност, като веднага след разтоварването ролките ще бъдат съхранявани в Областна администрация – Русе.

Тяхната сигурност отново ще бъде обезпечена с постоянна полицейска охрана. Припомняме, че изборите на 9 юни в секциите с над 300 избиратели ще се проведат както на хартия, така и чрез машини за електронно гласуване. Начинът за гласуване зависи от желанието на избирателя, но има изключение в случаите, когато избирателят няма право да гласува на един от двата избора. Тогава той задължително гласува с хартиена на бюлетина за вота, до който е допуснат. Хартиени бюлетини ще се използват задължително в секциите с под 300 души. В подвижните секции ще се гласува също с хартиени бюлетини.

Секциите, в които ще се гласува с електронни устройства в региона са близо 90% от всички секции или общо 289. Всяка от тях ще получи по три ролки, съгласно указанията на Централната избирателна комисия /ЦИК/. Останалите ролки са предвидени като резерва. На практика ролките, които ще бъдат доставени довечера, подсигуряват напълно вота във всички секции с машинно гласуване.

Вчера в Областната управа в Русе бяха доставени 394 300 бюлетини за изборите на 9 юни. 193 700 от тях са предназначени за изборите за Европейски парламент, а останалите 200 600 са за народни представители.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest