Дискусия „140 години българска дипломация“ в музей „Възраждане и Учредително събрание“

С дискусия в музей „Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търново стартират инициативите за отбелязване на 140-годишнината на българската дипломатическа служба.

Първото събитие, насочено към повишаване интереса на българските младежи към света на международните отношения и дипломацията, ще се проведе от 14,00 ч. на 26 юни, сряда. То се организира Дипломатическия институт и Министерство на външните работи в партньорство с Регионален исторически музей-Велико Търново.

В дискусията ще участва заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, който ще запознае аудиторията с  историята и мисията на МВнР, ключовите моменти и постижения на членството на България в НАТО, както и възможностите и перспективите пред младежите от района за професионално развитие в системата на Министерство на външните работи.

Събитието в залата на Учредителното събрание, създало Търновската конституция, е символичното начало на поредица от дискусии в страната до края на 2019 г., имащи за цел да открехнат завесата към работата на МВнР, историята и най-големите успехи на българската дипломация.

Pin It on Pinterest