Региона

Директорът на ОДМВР-Силистра изказа благодарност на двама служители от РУ-Тутракан, притекли се на помощ на водач на лек автомобил

В рамките на проведена днес специализирана операция на територията на с. Нова Черна, униформените служители на РУ-Тутракан – автоконтрольор Тунджай Фучиджи и младши полицейски инспектор Георги Симеонов, предприели проверка на лек автомобил.

Минути след като контролът приключил, се оказало, че поради повреда на акумулатора, шофьорът не може да потегли. Двамата униформени веднага се притекли на помощ на човека и успели да избутат автомобила. Те определят постъпката си като част от всекидневните си задължения – да се грижат за безопасността на движението и да помагат на хората. 
За проявената съпричастност служителите получиха похвала от директора на ОДМВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков. Той потвърди, че част от усилията на ръководството за подобряване на средата за сигурност в региона е и осъзнатата отговорност към хората, готовността за помощ и подадена ръка в труден момент.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest