ДГ „Калина Малина“ в Несебър отбеляза 35 години от своето създаване

Днес детската градина “Клина Малина“ отбеляза 35 години от своето създаване. Юбилейната дата бе отпразнувана с празничен концерт в НЧ „Яна Лъскова-1905“.

Гост на тържеството бе кметът на Несебър Николай Димитров. В своето поздравително слово той се обърна към директора на “Калина Малина“ Людмила Василева и всички присъстващи, като изтъкна, че детските градини на територията на общината са между от най-добре уредените и оборудвани според всички съвременни изисквания в България. Общината планира изграждане на още една детска градина, която ще посрещне нуждите на все по-интензивно развиващият се град. В момента се финализира и проектът за изграждане на още едно детско заведение в Свети Влас. Кметът Димитров пожела на всички, които са работили и работят в „Калина Малина“ здраве, воля, упоритост и отговорност в изпълнение на благородната задача да възпитават и се грижат за младото поколение и бъдещето на Несебър.

Поздравление към всички присъстващи отправи и г-жа Василева – директор на детското заведение. Обръщайки се назад във времето тя припомни за изминатия път, за създадените отношения и очаквания, за вложената енергия и професионализъм, за връзките между учители родители и деца, чрез които се постигат високите стандарти на подготовка и образование в детското заведение.

Празникът продължи с емоционален концерт на възпитаниците на „Калина Малина“. Препълнената зала на читалището стана свидетел на вдъхновените, пълни със завидна артистичност и старание изпълнения на децата от всички възрастови групи – от яслената до напускащите тази година възпитаници в предучилищна възраст.

От името на Община Несебър Красимира Тодорова-директор на „Дирекция здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“ поднесе подарък – мултифункционално офис устройство.

В края на тържеството думи на признателност и благодарност бяха изказани и от представител на родителите на децата посещаващи „Калина Малина“.

През годините на своето съществуване тази детска градина се утвърди като място, където децата се възпитават и обучават, получавайки индивидуална подкрепа и възможност да развиват творческите си заложби. Детското заведение е посрещнало и изпратило хиляди деца и през вратите му са минали поколения от всеотдайни и вдъхновени в работата си преподаватели, възпитатели, медицински сестри и помощен персонал.

На всички бивши и настоящи служители на ДГ „Калина Малина“ пожелаваме здраве, сили и успехи, защото няма по-отговорна и благородна професия от педагогическата.

Pin It on Pinterest