Детски и фитнес площадки, ново осветление и асфалтирани междублокови алеи са изградени в кварталите на Русе до момента

Продължава активната работа на общинската администрация за подобряване условията на жилищната среда в русенските квартали.

От началото на годината Община Русе е вложила собствени средства в изграждането на 7 нови детски площадки в кварталите „Чародейка“, „Родина“, „Здравец Изток“ и Централната градска част:

–         до бл. Титов в жк. „Здравец Изток“;

–         до бл. 403 в жк. „Чародейка Г – Север“;

–         до бл. 213 в жк. „Чародейка Г – ЮГ“

–         до бл. „Ясен“ в жк. „Здравец Изток“;

–         до бл. „ЦЮР 5“;

–         до бл. „Г. Кирков“ в ЦГЧ;

–         североизточно от бл. „Странджа“ в жк. „Родина 2“

Обновена е една от детските площадки в Парка на възрожденците и в момента тече обновяването и на такава в Парка на младежта. За осигуряване на по-добра възможност за спорт на открито бяха изградени още две фитнес площадки – до бл. „Перущица“ в ж.к. „Възраждане“ и до бл. 45 в ж.к. „Дружба 3“.

По ул. „Никола Табаков“, където в продължение на години липсва осветление, пък са поставени лампи и стълбове и предстои да бъде издадено удостоверение за въвеждането им в експлоатация. Изградено е ново улично осветлението и на още 5 места – около бл. 312 и бл. 313 в ж.к. „Чародейка, около блоковете „Вежен“ и „Беласица“ в „Родина“, бл. „ЦЮР 2“ и по алея „Лилия“. В момента се работи и по осветлението на ул. „Константин Величков“. През тази година ще бъде изпълнено и осветлението на главен път I-2 Русе – Разград, до кръстовището на „Джъмбо“.

Продължават дейностите за облагородяване на междублоковите пространства в кварталите „Дружба 1, 2 и 3“. Изградени са нови удобни паркоместа и тротоари пред бл. 12 в „Дружба 3“, където е подновена и асфалтовата настилка. В бюджета на Община Русе за тази година е предвидено да започне и благоустрояване на прилежащите пространства около жилищните блокове „Мир“, „Гоце Делчев“, „Енерго“ и „Люляк“, кв. „Дружба 1“. До края на годината ще стартира и благоустрояване около жилищни блокове „Червен“, „Тинтява“, „Астра“, „Р. Лом“, „Пощенец“, „Машпроект“, „Хоризонт“, „Железничар“ и „Елена“, кв. „Дружба 2“.

Предвидено е изграждане на безопасни тротоари с велоалеи по бул. „Васил Левски“ от ул. „Даме Груев“ до бул. „Гоце Делчев“.

Предстои да бъдат разширени паркингите между бл. „Скопие“, бл. „Ниш“ и ул. „Доростол“. В момента тече обществена поръчка за избор на изпълнител и за изграждане на паркинг при блоковете „Енергетик 1“ и „Енергитик 2“ в ж.к. „Здравец Изток“. Такъв предстои да бъде завършен и на ул. „Юндола“, при блоковете 131 и 133, включително и изграждане на осветление към него.

Pin It on Pinterest