Региона

Детски хор „Милка Стоева“ откри Националния фестивал на детската книга в Сливен

Във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен сладкогласните певци от детски хор „Милка Стоева“ с ръководител Мариета Секлемова при ОП „Международен младежки културен център“ Бургас, със своите музикални изпълнения, дадоха началото 26-ото издание на Национален фестивал на детската книга.

В концерт-спектакъла бургаските певци се включиха с огромен заряд и много настроение, изпълниха тематичните песни „През очите на едно дете“, „Песничка за приятеля“ и „Цветът на надеждата“. Водещ на концерта бе актьорът Христо Хр. Симеонов, а гости на събитието бяха редица представители на местната и държавната власт, граждани, деца и ученици.

След официалното откриване нашите деца имаха възможност да разгледат изложбата за „Театрални кукли на любими литературни герои”. Освен това групата на детския хор участваха и в открита сцена на фестивала, където да покажат още от своят певчески и сценичен талант.

Фестивалът на детската книга в Сливен тази година се провежда в периода до 10 май. Това е единственият форум в България, изцяло фокусиран върху детската книга и предизвикателствата, свързани с нейното издаване, разпространение и четене.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest