Десетки поздравителни адреси получи кметът Здравко Димитров за 6 септември

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров получи десетки поздравителни адреси по случай 6 септември.

Празникът на Съединението на Княжество България и Източна Румелия е и Празник на Пловдив.

Събитието се състоя в присъствието на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, министри и депутати. Поздравителни адреси бяха получени от кмета на София Йорданка Фандъкова, от министъра на туризма Стела Балтова, от всички близки до Пловдив общини, от Министерството на отбраната, Военна академия „Георги Стойков Раковски“, Българската академия на науките, Военен съд – Пловдив, Командването на Военноморските сили на Република България, Почетното консулство на Руската федерация в Пловдив, Почетното консулство на Република Сърбия, Националният военноисторически музей и представители на дипломатическия корпус. Приветствия към кмета на Пловдив и към жителите на града поднесоха с официални писма и кметовете на Варна, Бургас, Монтана, Шумен, Разград и Смолян.

Всички те изразяват не само приветствия към кмета и пловдивчани и преклонение към стореното от предците през 1885 година, а и оценка за усилията, които полага местната власт да съхрани и развие постигнатото.

„Бих искал да изразя своето уважение и респект към постигнатото от Вас и от пловдивчани през последните години. Пловдив се превърна в индустриалното сърце на страната, а огромният потенциал на региона направи града под тепетата най-бързо развиващия се град в България“, пише в приветствието си кметът на един от големите областни градове в България.

Кметът Здравко Димитров благодари на всички за поздравленията и пожеланията към пловдивчани. Той заяви, че ги приема не само като оценка за свършената работа досега, а и като стимул за още по-упорита работа за развитието на града и региона.

Pin It on Pinterest