Региона

Делегация от Комотини посети Кърджали

На работно посещение в Кърджали пристигна тричленна делегация от побратимената община Комотини, водена от заместник-кмета по туризма Георгиос Лазаридис.

Той бе съпроводен от Димитрис Гартсонис – съветник на кмета на гръцкия град и експертът Кириаки Касери.  Делегацията беше посрещната от заместник-кметовете Веселина Тихомирова, Даниел Делчев и главния експерт в общинската администрация Александра Римпопова.

„Целта на срещата е да се насърчи обмена на идеи, опит и добри практики, които да допринесат за задълбочаването и развитието на туризма в двете побратимени общини. Това посещение ни предоставя отлична възможност за потенциални партньорства и изграждане на стабилна основа за бъдещо сътрудничество”, каза заместник-кметът на Комотини Георгиос Лазаридис.

По време на срещата бяха споделени и от двете страни добри идеи за бъдещо взаимодействие. Първата от тях е да бъде създадена работна група, съставена от експерти по туризма в двете общини, която да очертае конкретните параметри на сътрудничеството. Друга идея, която бе обсъдена бе да се динамизира потокът от информация в сайтовете на двете общини, която да насочва туристите към определени туристически дестинации, културни и спортни събития. Същата тази информация да бъде качвана в обща фейсбук група.

Обсъдена и приета бе идеята за провеждане на Ден на Комотини в Кърджали и Ден на Кърджали в Комотини. А Веселина Тихомирова отправи покана към гостите от Комотини за участие в Дните на приятелството, които ще се проведат от 12 до 15 юли в Кърджали.

В края на срещата гостите си размениха подаръци.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest