„Дела трябват, а не думи!“

На 19 февруари в Детски отдел на библиотеката бяха наградени участниците в конкурса за мултимедийна презентация „Дела трябват, а не думи!“, посветен на 148 години от гибелта на Апостола. Церемонията започна с встъпителни думи за Васил Левски от Теодор Тончев, главен уредник в Регионален исторически музей. Гост на награждаването беше Венцислав Христов, заместник-кмет на Община Ловеч.

Първото място бе присъдено на Мартин Невянов, Ловеч;

второто място – на Божидар Манолов от Каварна,

а третото – на Бейшан Яфес от Исперих.

С поощрителни награди се отличават:

– Владимир Живков от Ловеч;

– Виктория Печева, Ловеч и

– Илина Пикова от Несебър.

В конкурса се включиха 23 участници от Ловеч, Каварна, Русе, Троян, Исперих, Ямбол и от с. Георги Дамяново, област Монтана.

За първи път Регионална библиотека – Ловеч проведе онлайн рецитал „Поклон, Апостоле!”. В него се включиха най-малките настоящи и бъдещи читатели на Детски отдел. Със свои изпълнения се включиха децата от детските градини в Ловеч – „Снежанка“, „Радост“, „1 юни“, „Зора“. Участие взеха и ученици от ОУ „Васил Левски“, ЧНУ „Св. Седмочисленици“, СУ „Св. Кл. Охридски“, ОУ“ Св. св. Кирил и Методий“, ОУ“ Проф. Димитър Димов“, както и Валентин Ангелов от Плевен. Учениците от Частното начално училище „Св. Седмочисленици“ , от 2 „а” клас, представиха авторско стихотворение.

Pin It on Pinterest