Региона

Деца с аутизъм изработиха Великденскa украса в Русе

Децата от Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе“ се посветиха в изработването на великденска украса по повод предстоящите светли празници.

Инициативата се осъществи съвместно с Дворецът на децата в Русе.

Пъстри творения на великденска тематика успяха да изработят децата с аутизъм заедно със своите родители и помощта на Елиз Артунян – преподавател и хоби артист. Всички вложиха голяма доза творчество и креативност в украсяването на яйца и изработването на различни украси, което от своя страна подпомага развитието на децата с аутизъм, развива тяхната фина моторика и уменията за работа в група.

Предстоят още събития, даващи гласност на хората с аутизъм и техните затруднения, които срещат в ежедневието си. С общи усилия от Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе“ се стараят да интегрират чрез разнообразни дейности децата със специални потребности и да покажат на останалите, че в обществото има място за всички.

Тренировките по спорт и спортна активност също продължават по график всяка седмица.

Родители и деца пожелават Светли празнични дни!

Всеки, който е съпричастен с начина на живот и проблемите, пред които са изправени децата/хората с аутизъм и техните семейства, може да направи своя принос като се свърже със Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе“ на официалната Фейсбук страница, на имейл: srdvautizam@gmail.com или с председателя на Сдружението Кристина Борисова на тел: 0885 365 932.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest