Държавно първенство за млади ездачи в Асеновград

В Асеновград ще се проведе двудневно конно състезание.

На 30.10.20 г. и 31.10.20 г. (петък и събота) общината ще е домакин на Държавно първенство за млади ездачи, което се явява и квалификация. Дистанциите, на които ще се състезават спортистите, са от 30, 40, 60 и 80 километра. Стартът е от 08:00 ч. на стадионното пространство срещу бившето ТКЗС в Асеновград.

На събитието се очаква да присъстват близо 100 състезатели от цялата страна, както и много любители на този спорт от града домакин. Спортното мероприятие ще се проведе на открито и при строго спазване на всички противоепидемични мерки във връзка с разпространението на коронавируса.

Маршрути на състезанието:
– 30 километра: старт – параклис „Свети Илия“ – село Козаново и обратно (две обиколки);
– 40 километра – старт – параклис „Свети Илия“ – село Козаново – горната част на село Мулдава – военни складове – село Козаново – финал (две обиколки);
– 60 километра – старт – параклис „Свети Илия“ – село Козаново – горната част на село Мулдава – финал (две обиколки);
– 80 километра – старт – параклис „Свети Илия“ – село Козаново – село Червен – горната част на село Мулдава – военни складове – село Козаново – язовир в село Мулдава (под стоевския път) – финал.

Организатор на събитието е Спортен клуб по коневъдство и конен спорт „Цар Иван Асен II“. Община Асеновград отпусна полагащите се на организацията средства за издръжката му. Средствата ще се ползват за покриване на разходите по организацията и провеждането на състезанието. Освен това, общинската управа съдейства и за осигуряване безопасността на участниците. Апелират се гражданите за търпение и спазване инструкциите на органите на реда по време на състезанието.

Pin It on Pinterest