Дарение от китайския град Лишуей получи Втора МБАЛ – София

Кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов днес предостави на общинската Втора МБАЛ дарение от китайския гр. Лишуей, което включва лични предпазни средства – 9 000 еднократни медицински хирургични  маски, 500 бр. маски тип N 95 и 100 бр. eднократни предпазни костюми. 

Дарението бе прието от изп. директор на болницата доц.  д-р Стефан Узунов и д-р Бросек Халил, началник на обособеното отделение за пациенти с COVID-19.

От името на Столична община зам.-кметът на София Дончо Барбалов благодари на представителите на Българо-китайска търговска камара и Посолството на Китайската народна република за солидарността и приятелския жест. Дарението пристигна в България с активната помощ на българското Външно министерство и Посолството на София в Пекин.  

„Нашето приятелство преминава географските граници, то е по-силно от метал и камък“ – написа  кметът на гр. Лишуй Wu Xiaodong. Кметът на район „Надежда“ инж. Димов цитира китайската поговорка „Бедите ни учат на най-скъпоценните уроци на живота“.

Столичният район „Надежда“ и гр. Лишуей са побратимени от 2012 г. е през годините са изградили отлични партньорски взаимоотношения и обмяна на опит в подобряването на градската среда.

Pin It on Pinterest