Даниела Нинева с дебют в „Кармен“ на сцената на Старозагорската опера

Очарователната млада оперна певица Даниела Нинева ще видите като Кармен в едноименната опера на Жорж Бизе на 16 февруари от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора.

Даниела Нинева завършва Музикалната академия в Акуила, Италия. Обучението си при Райна Кабаиванска започва през 2014 г. в майсторския клас в Нов български университет и продължава в Института „Веки-Тонели“ в Модена. Лауреат е на конкурса „Rotary Club Teramo Est“ и на конкурса за млади оперни певци на Европейската общност в Сполето.

Дебютирала е в Театро Манчинели в Орвието, Софийската опера и балет, Театро Джан Карло Меноти в Сполето. От миналата година Даниела Нинева е солист на Държавна опера-Стара Загора.

Сценичната адаптация на спектакъла е на Огнян Драганов, диригенти са участниците в Международния майсторски клас за диригенти на Маестро Деян Савич, хореографията е на Силвия Томова.

В другите роли ще видите: Дон Хосе-Георги Динев, ,Ескамилио – Валери Турманов, Микаела- Емилия Джурова, Цунига- Евгений Арабаджиев, още Любомир Петков, Яница Нешева, Камелия Стойчева, Бранимир Недков, Ивайло Йовчев.

Pin It on Pinterest