Да създадем „Нова гора в Силистра“

След редица наши публикации относно незадоволителната чистота в община Силистра и продължаващото изсичане на и без това оскъдните гори в Добруджа,срещнахме разбираеми забележки от наши съграждани, че критикуваме, но на практика не правим нищо, за да се променят нещата.


Разбира се, приехме градивната критика и след няколкомесечна комуникация с община Силистра беше осигурен терен в размер на 20 декара в местността до „Кантона“, който ние от Гражданско обединение „Силистра – Вчера, Днес и Утре“ решихме да залесим, като по този начин основем „Гората на бъдещето“ за силистренци.
След консултации със специалисти научихме, че един от най-подходящите видове дървета за този район е дъбът, а на декар по стандарта за засаждане на гора, трябва да бъдат поставени 500 дръвчета.
Поради големият размер на терена, решихме да започнем със залесяването на 5 декара с 2500 дъба, които ще бъдат осигурени от страхотната българска инициатива гората.бг.
За да постигнем амбициозната цел се нуждаем от помощта на колкото се може повече доброволци, които ще могат да участват по един или друг начин в инициативата , която ще съвпадне с настъпването на пролетта и пролетното равноденствие от 19-ти до 21-ви март, когато е и най-подходящото време за засаждане на фиданки.
Можете да се запишете за участие в инициативата тук в събитието, на лично съобщение, или на телефон:
+359 895 410 217 – Свилен Димитров
Всеки човек е ценен! Нека превърнем града и Родината в едно по-добро място за живеене! Всичко зависи от нас.

Pin It on Pinterest