ЦРДР – Асеновград с нов жест към най-малките си потребители

Социалната услуга не само предоставя подкрепа, но и се грижи за запазване здравето на потребителите си.

Център за ранно детско развитие (ЦРДР) към община Асеновград с още един жест към своите малки потребители – първокласниците, както и към техните родители. Във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка с коронавируса, стартира продължението на кампанията „Заедно през първите 7“. За всяко едно от децата, потребители на услугата, е осигурена по една кутия с лицеви маски и дезинфектанти за ръце. Заедно с това, те получават и инструкции за правилното носене на предпазните средства за лице. Целта на инициативата, от страна на община Асеновград и социалната услуга, е да се информират по възможно най-достъпен начин колкото може повече хора. Инструкциите са по официалните критерии на Националния център по заразни и паразитни болести. Медиаторите непрекъснато посещават потребителите, за да припомнят какви са мерките, как да бъдат спазвани и да дават насоки за предпазване от заразяване с COVID-19.

Междувременно, ръководството на социалната услуга предоставя на всяко дете специална брошура, изработена индивидуално за потребителите, както и книжката „История за коронавируса“, чийто автор е Франческа Дал‘Ара. Листовката разказва на децата по достъпен за тях начин как да си мият правилно ръцете и как да се предпазват от заразяване със заболяването. Четивото предоставя възможност на достъпен, дори детски език, във вид на приказка, малките потребители на ЦРДР – Асеновград да се запознаят с COVID-19. Учи ги как да се предпазват и защо е важно да се ползват лични предпазни средства за лице. В приказката е намесена и ролята на родителя, защото в семейна среда се създава основата за добри хигиенни навици, които могат да предпазят децата не само от коронавируса, но и от различни други заболявания и инфекции. Книжката обяснява на малчуганите защо в този момент излизането навън сред много хора и срещата с приятели не е подходящо и временно трябва да си останат вкъщи. Дава пример за идеи, с които родители и малчугани могат да се забавляват у дома, без да им липсва пространството навън.

Освен тези важни и потребни за деца и родители материали, на потребителите от различни възрасти и техните семейства, ще бъдат предоставени и различни текстилни изделия. Благодарение на дарител, ползвателите на Център за ранно детско развитие ще получат пантофи, блузи, спортни екипи, ботуши и боти, кецове и сандали, панталони и гащеризони, пижами, рокли, ризи, връхни дрехи, шапки, шалове, ръкавици, детско спално бельо и много други, необходими на децата вещи.

Договор № BG05М9ОР001-2.004-0037-C01

Проект: „Център за ранно детско развитие – Асеновград”

Бенефициент: Община Асеновград

Pin It on Pinterest