Чудотворна икона от Севлиево идва в Сухиндол

Чудотворната икона на Свети Ефрем Нови с частица от благодатните му мощи, извърши четири чудеса в рамките на деня, в който иконата престоя в храма на Севлиево „Св. Илия“ на 14 юни.

Иконата ще бъде изложена на 2 август в Сухиндол в храм „Св.св.Петър и Павел“.

Свидетелствата за чудесата от Севлиево направи една от жените, работещи в храма, които през целия ден бяха при иконата. Милка Тотева разказа за случай на жена, която е загубила портфейла си с цялата пенсия преди да дойде на поклонение пред иконата и освен за здраве, жената се е помолила и да си намери изгубеното и дори се е разплакала пред светията.  Връщайки се по същия път, по който е дошла от пощата, след като си е взела пенсията една жена я настигнала и й върнала загубеното. Отново посетила храма и поднесла цветя на свети Ефрем в знак на благодарност за бързото чудо, което е преживяла. Другото чудо в рамките на деня е за проблемната бременност на една млада жена, на която докторите й казали, че ще трябва да роди секцио. Майката и свекървата на въпросното момиче се молили пред иконата и след час с изненада младата майка се е обадила да съобщи добрата новина и че докторите установили, че може да роди по нормален начин здраво бебе.

Припомняме ви, че иконата на Свети Ефрем Нови с частица от светите му мощи пристига на 2 август в Сухиндол. Посрещането на иконата на светия великомъченик и чудотворец Ефрем Нови ще бъде в 10:00 часа сутринта и ще бъде изложена за поклонение в храм „Св.св.Петър и Павел“ и ще  престои само за ден.

В 17.00 часа пред иконата с мощите на Свети Ефрем Нови ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. За Свети Ефрем се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага за страшни болести като рак, психични разстройства, сърдечни болести.

Идването на мощите на Свети Ефрем Нови Чудотворец съпътства и събитието по представяне на книгите за неговия живот и чудеса „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и детската „Светецът светкавица“ от 17.30 часа отново в храм „Св.св.Петър и Павел“ в Сухиндол.

Pin It on Pinterest