Региона

Четвъртокласници от Асеновград отбелязаха Световния ден на околната среда с разпалена дискусия

Четвъртокласниците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Асеновград с класен ръководител г-жа Гунова отбелязаха Световния ден на околната среда заедно с експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Община Асеновград.

Инициативата премина под тазгодишното мото на екологичния празник „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration”.

Учениците с интерес слушаха презентация и видеоматериали с любопитна информация за биоразнообразието, защитените биологични видове, зони и територии, които се срещат на територията на общината. Милослава Михайлова от РИОСВ – Пловдив и Марияна Николова от отдел „Екология и околна среда“ в общината обясниха какъв е смисълът всеки човек да се погрижи за природата, от която черпим ресурси за храна, вода, енергия и материали от съществено значение за живота на Земята, както и основните заплахи от човешките дейности. Децата с вълнение споделиха свои мнения и предложения за възстановяване на екосистемите с пълното разбиране, че са представители на поколението, чиято отговорност е устойчивото управление и грижата за околната среда в името на бъдещето на Планетата. Техният съученик Йоан представи свои проучвания с любопитни факти за опазването на природата.

Предвиденото време едва стигна за разпалената дискусия, в която будните природолюбители набелязаха действия, които всеки от тях да предприеме. Учениците получиха като подарък тематични информационни материали, с които да се запознаят подробно през лятната ваканция.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest