Четвърти национален конкурс за авторска приказка организират в Стара Загора

„Приказка за слънцето и надеждата“ е темата на четвъртия национален конкурс за авторска приказка‘2021, организиран от старозагорското Народно читалище „Родина-1860“, клуб „Млад писател“ и вестник „Teen’s paper“.

Целта на надпреварата е да провокира творческата мисъл и емоция у авторите и да търси и открива млади творци, които не са работили в този жанр. Конкурсът е отворен за всички желаещи автори без ограничение на възрастта, стига да са навършили 18 години.

Всеки автор може да участва с по една творба до четири страници А4, размер на шрифта 12, написана в проза.  Всяко произведение трябва да бъде придружено с информация с трите имена на автора, дата и година на раждане, пощенски адрес, телефон,  e-mail за контакти и по желание кратка творческа биография. Приказките за участие в конкурса се изпращат на електронен адрес: 21@abv.bg, не по-късно от 29 април 2021 г.

Експертно тричленно жури ще оцени получените материали и ще излъчи петте най-добри приказки /първо, второ, трето място и специални награди/, които ще бъдат отпечатани в спeциално книжно издание.Авторите ще получат диплом, изданието и материални награди.Победителите в конкурса ще бъдат обявени онлайн на 31.05.2021г. /понеделник/  на сайта на Народно читалище „Родина“ – www.rodina1860.bg и на фейсбук страницата на читалището – Читалище Родина . Всички отличени ще бъдат уведомени по и-мейл или телефон.

С изпращане на творба за участие в конкурса, участниците автоматично декларират, че са запознати с условията на конкурса и ги приемат.

Pin It on Pinterest