Четири нови случая на Ковид-19 в област Русе

Четири нови случая на Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско за последните 24 часа.

Сред заразените за изминалото денонощие няма деца. През вчерашния ден единайсет души са оздравели, а една жена с положителен тест за коронавирусна инфекция е починала. Активните случаи са 90. На болнично лечение се намират 31 русенци. Справка в Единния информационен портал сочи, че областта се нарежда на девето място по разпространение на вируса наравно с Бургас, Кюстендил, Плевен и Смолян, като разликата между повечето населени места е много малка, едва от по един – два случая. Без нови случаи са четири области – Враца, Добрич, Ловеч и Разград.

Справка в Регионалната здравна инспекция сочи, че общият брой на заболелите от Ковид-19 в региона от началото на пандемията достигна 34 325 души. Починалите са 1906, от които 1034 мъже и 872 жени.

До момента в област Русе са извършени 127 817 имунизации, като повторна доза са получили 58 275 души. Бустерна доза пък е направена на общо 21 874 русенци. През вчерашния ден са поставени само четири ваксини. Относно възможностите за имунизация срещу Ковид-19, подробна информация може да намерите на уеб сайта на Регионалната здравна инспекция: https://www.rzi-ruse.com/.

Pin It on Pinterest