ЧЕТИРИ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 И ОСЕМ ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ИЗМИНАЛИТЕ 24 ЧАСА В ОБЛАСТ РУСЕ

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за три жени на 24, 55 и 56 години, както и 32-годишен мъж. Всички те са от гр. Русе и са в добро общо състояние. Не проявяват сериозна симптоматика и затова са оставени под домашна изолация. 

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 360, като активните случаи са 65. От тях 18 са на болнично лечение, а 47 са под домашна изолация.

От активните случаи 40% са мъжете, а жените са 60%, което като бройка е съответно 26 и 39. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 209 са жените, а мъжете са 151 което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и осем излекуван пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 276. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където излекуваните са 84 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите десет са от персонала, работещ там. Няма промяна в епидемичната обстановка и в детска градина „Мечо Пух“. Там заразените с коронавирусна инфекция са 14 души, като 9 от тях са персонала, а другите пет са деца.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Pin It on Pinterest