Региона

„Четенето е модерно“: Столичната община празнува Месеца на детето с вълнуващо литературно събитие

„Четенето е модерно!“ Под това мото стартира поредната инициатива, организирана от Столичната община и заместник-кмета по социални дейности Надежда Бачева в Месеца на детето.

Обичани български актьори ще четат любими свои книги всяка вечер между 17:00 и 19:00 ч. от 6 юни до 8 юни в Градската градина до Народния театър „Иван Вазов“. Специални гости на първата вечер бяха Юлиан и Алена Вергови, които донесоха магията на книгите в сърцето на столицата.

Събитието беше открито от кмета на София, Васил Терзиев, и заместник-кмета по социални дейности Надежда Бачева. На него децата от столицата успяха не само да се докоснат до вълшебството на литературата, но и да създадат платформа за срещи и споделяне между деца от различни социални среди, включително и тези, ползващи социални услуги в града. Споделянето на истории не само забавлява, но и учи, вдъхновява и създава нови приятелства.

„Вярвам, че четенето е ключът към образованието и личностното развитие. То отваря врати към нови светове и предоставя безкрайни възможности за учене и развитие. Нека заедно споделим вълнението от четенето и да отпразнуваме богатството на идеите и знанията“, обърна се към децата кметът Васил Терзиев.

Кампанията цели да подчертае важността на четенето като модерна и значима част от развитието на всяко дете. В три поредни вечери актьорите Юлиан и Алена Вергови, заедно с Ана Пападопулу, Моню Монев, Николай Илиев и Ярослава Павлова ще се срещнат с четящите деца на София и ще им подарят незабравими мигове с любимите си книги.

„В тези дни на вдъхновение и общуване нека всички ние, възрастни и деца, отново открием колко модерно и вълнуващо може да е четенето. С това събитие искаме да покажем, че книгите са не само източник на знание, но и начин да обогатим въображението и да открием нови светове“, заяви пред събралите се десетки деца и родители заместник-кметът по социални дейности Надежда Бачева.

Децата получиха и специални подаръци – любими детски книги и книгоразделители, те успяха и да се срещнат с популярните лица на българската театрална сцена. Можете да се присъедините към вълнуващите дни на книгата и в следващите два дни – 7 – 8 юни между 17:00 и 19:00 ч. в Градската градина до Народния театър „Иван Вазов“, за да отпразнуваме заедно любовта към четенето.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest