Региона

Честит празник, Силистра!

Силистра е любов!

Силистра е винаги в сърцата ни, където и да сме!

Силистра е дом, защото винаги се връщаме тук!

Вече над две години служители влагат енергия, ентусиазъм и инвестират лично време, за да обединят различия и да създадат съвременен арт монумент, който има за цел както да допринася за открояване на местната идентичност, така и да ангажира. Проведоха се няколко срещи между представители на местната власт и ELICA Group, съставиха се работни групи, правиха се проучвания, извършваха се огледи, инженерни проекти, графични визуализации, правеха се изчисления и тестове.

Табелата SILISTRA е проектирана, изработена и монтирана от служителите на ЕЛИКА ПРОЦЕСИНГ ООД със съдействието и подкрепата на община Силистра. Тя е подарък за всички граждани и гости на Силистра по случай 30 годишния юбилей на ELICA Group.

Конструкцията е съставена от стоманени листи, които са покрити със специално лаково покритие. Тя е изработена така, че да бъде устойчива и едновременно да минимизира рисковете от нараняване. Буквите са разположени шахматно, за да е свободен достъпът между тях.

Концепцията за украса с естествено ръждясване символизира преходността на материалното, белезите на времето и това, че Силистра е устояла повече от 1900 години и ще продължи да е тук. Буквите IS са отличителни, за да формират Silistra is (Силистра е). Идеята е да се ангажират всички граждани и посетители в инициатива да споделят какво е за тях Силистра. Създадена е специална платформа, която може да се достъпи чрез сканиране на QR код.

Вярваме, че чрез възможността да се изразим свободно, заедно ще отключим същността и духа на нашия град.

Нека да споделим със света какво е Силистра!

Специални благодарности за отдадеността на инициативен екип:

Калоян Радулов

инж. Антон Върбев

инж. Дамян Симеонов

Калоян Жеков

Мартин Димитров

Николай Павлов

на служителите от ЕЛИКА ПРОЦЕСИНГ ООД за жертвоготовността и отделеното време извън работните часове:

Александър Маринов

Атанас Михайлов

Христо Богданов

Стефка Върбева

Николай Стоянов

Ивелин Николов

Кирил Кузманов

Божидар Ботев

на г-жа Гинка Вандева, Вихрен Иванов и младите художници от школата по изобразително и приложно изкуство при ЦПЛР ОДК Силистра, които се включиха в украсата на буквите.

на д-р Юлиян Найденов, Илияна Пейчева, всички ръководители и служители от Община Силистра за подкрепата.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest