Церемония по награждаване на изявени дейци на просветата и културата в Ямбол

Колективната награда за преподавателски екип бе присъдена на екипа на ПГ „Васил Левски“, наградата за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката получи инж. Тодор Тодоров – директор на Професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев“ .
Юлия Върбанова – директор на Астрономическа обсерватория и планетариум – Ямбол бе наградена с приза в категорията за Педагогически специалисти с ръководни функции. В гимназиален етап отличието бе за Цонко Цонев – старши учител по математика в ПМГ „Атанас Радев”.Сред началните учители призът получи Елена Стефанова – старши учител в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а при „Предучилищен етап“ отличието бе за при Любка Каравелова – старши учител в ДГ „Биляна“. Носител на отличието Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ за 2019 е Иван Бабамов – учител по изобразително изкуство в ОУ „Любен Каравелов“.
По повод предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост бяха наградени и носителите на отличия в сферата на културата и изкуството. Най-високото отличие – награда на името на Жорж Папазов получи директора на ДТ „Невена Коканова“ Михаил Лазаров – за цялостната му дългогодишна и професионална дейност в областта на културата и във връзка с неговия 60 годишен юбилей.
С почетен знак „Герб на Община Ямбол” бяха удостоени -Дружеството на писателите – Ямбол за принос в литературното дело на Ямболския регион и духовното развитие на община Ямбол, ръководителя на Мъжка певческа група „Каргонци“ Тодор Куртев – за цялостен принос за развитието на читалищното дело и художествената самодейност, както и библиотекаря Екатерина Богдева – за цялостен принос в развитието на читалищното и библиотечното дело сред малцинствените групи.

Pin It on Pinterest